Electric Ship Facilities
Energy and propulsion systems 

Greenline Yachts

Vakmanschap van Nederlandse bodem
Bij het ontwerp is veel aandacht besteed aan het gebruiksgemak en de vaareigenschappen. Vanuit het ontwerp op de computer worden de platen aluminium zeer nauwkeurig met een CNC frees gesneden. Vervolgens kan het bouwen van de boot beginnen, hierna word de techniek ingebouwd en getest. Na de controle testvaart is uw boot vaarklaar.

Efficiënt is het uitgangspunt
Elektrisch varen is leuk en ontspannend helemaal als je zorgeloos kunt varen! Zorgeloos in stilte afstanden afleggen, dat is het idee. Daarom kiezen wij voor een efficiënt systeem. Hoe efficiënter de voortstuwing en de motor is des te langer er gevaren kan worden met dezelfde energie.

Aluminium
De boten zijn gebouwd in aluminium dat heeft als voordelen dat het volledig recyclebaar is maar ook heel prettig, de boot is hierdoor praktisch onderhoudsvrij! In de zon warmt het aluminium natuurlijk wel op maar het word niet zo warm dat het onaangenaam is.

Geen CO2 uitstoot
Tijdens het varen geen CO2 uitstoot dat is mooi voor het milieu maar nog veel mooier is dat u tijdens het varen nu geen uitlaatgassen meer inademt wat uw gezondheid natuurlijk zeer ten goede komt!

Het hele jaar door genieten
Vaar het hele jaar door, een prille lentedag of wat dacht u van een mooie zonnige winterdag wanneer u in de ultieme rust een rondjevaart. Dat is u optimaal gebruik maken van uw boot. Alles is mogelijk omdat de boot 365 dagen per jaar voor u vaarklaar ligt in het water dus u bepaald wanneer u wilt varen!

Onderhoudsarme boot
Alle boten worden standaard zelflozend gebouwd waardoor al het (regen)water er zo uitloopt via de water afvoergaten. Omdat de afvoergaten een doorsnede hebben van vier centimeter raken ze niet snel verstopt. In de winter kan de boot gewoon in het water blijven omdat ze als S-pant gebouwd is, hierdoor wordt de boot uit het ijs gedrukt. Schoonmaken is eenvoudig mogelijk met een hogedrukspuit.

Onderhoudsarme techniek
Bij een onderhoudsarme boot hoort ook onderhoudsarme techniek*. Zo is het Heavy Duty batterijpakket onderhoudsarm omdat deze wordt onderhouden door de intelligente laders, het enige wat u hoeft te doen is de stekker in het stopcontact steken. De E-motor is waterdicht IP 67 en heeft geen onderhoud nodig. De motor is vloeistof gekoeld via een gesloten systeem met koelvloeistof (antivries), dus geen afsluiter en wierfilter. *Bij goed gebruik volstaat regelmatig checks uitvoeren, schoonhouden en bijvullen van bijv. het accuwater. 

Doordachte details
Details maken een boot af. Wij denken dan ook graag met u mee door verschillende mogelijkheden aan te bieden. Bijvoorbeeld een laag sleepoog als de boot trailerbaar moet zijn en hoog sleepoog als deze bij het afmeren wordt gebruikt. Daarnaast is er nagedacht over details als een combinatie waardoor fenders makkelijk kunnen worden opgehangen en de boot tevens eenvoudig kan worden verbonden met een hangslot. Stoer, praktisch en mooi dat zijn de eisen van een goede bolder en deze design bolders zijn geïntegreerd in de bouw. Standaard zijn er bij elke boot handige in/uitstap plekken in het ontwerp opgenomen. 

Veel stabiliteit
Een goede ligging van de boot is belangrijk. Door een slim ontwerp is het batterijpakket zo geplaatst dat er maximale stabiliteit ontstaat. Hierdoor ligt de boot mooi


Klik hier voor de specificaties van de G22

Klik hier voor de specificaties van de G31