Electric Ship Facilities
Energy and propulsion systems 

Achtergrond


 

Voortstuwing
Na het samenstellen van de elektrische aandrijving voor de waterverplaatsende commerciële schepen (van patrouille schepen en ponten tot en met binnenvaart en visserijvaartuigen) hebben we ons aansluitend gericht op de aandrijving voor recreatieschepen.

 


 

Energie systemen
Daar waar we ons inzetten om de meest efficiënte aandrijving te adviseren zal het duidelijk zijn dat dit alleen effectief is als ook de bijbehorende energieleveranciers energie-efficiënt zijn. Hiermee is ons leverantieprogramma uitgebreid met energieleveranciers en dus snel aan ons werkterrein verbonden.

 

   

 

Comfort en energie-efficiency
Bij een klantvraag spelen bovenstaande criteria is meestal al het 1e selectie traject uit te voeren uit de grote hoeveelheid oplossingen die we kunnen aanbieden. Emissie-eisen zijn hierbij een uitgangspunt, comfort staat centraal bij recreatie en de financiële component waarbij energie efficiency een belangrijke indicator is speelt natuurlijke een wezenlijke rol bij de commercieel in te zetten schepen.

 

   

 

Verder kijken dan voortstuwing
De ontwikkelingen gaan snel en het werkgebied is breed. Een belangrijk deel van ons werk is dan ook gericht op het efficiënter maken van het gehele pakket aan energieverbruikers aan boord van schepen. In ons advies aan onze opdrachtgever gaan we verder dan voortstuwing  en energie leveranciers als batterijbanken ,dieselgeneratoren, CNG en LNG generatoren maar richten we ons ook op verwarmen koelen en alle andere faciliteiten die voorkomen van pompen tot lieren etc.

 

    

 

State of the art en samenwerken
Belangrijk voor ons en voor de meeste klanten is dat we niet alleen mooie projecten doen maar dat we kosteneffectieve oplossingen maken die in de exploitatie ook daadwerkelijk interessant zijn. Om dit te kunnen moeten we flexibel zijn en hebben we een breed netwerk aan partijen ontwikkelt waarmee we in samenwerking mooie projecten aankunnen.De uitvoering van projecten doen we zelf of gaat in samenwerking met één van onze partners die hiervoor de verantwoordelijkheid op zich kan nemen. Op deze manier kunnen we effectief en efficiënt werken van de ombouw van een sloep tot en met de grote commerciële vaartuigen.

 


 

Innovatie
Wij blijven graag verbeteren, zien we mogelijkheden om meer comfort, een betere energie-efficiency en daarmee veelal ook een emissie reductie te realiseren of nog beter zero emmisie te gaan dan gaan we graag voor u aan de slag. Innoveren is bij ons dan ook een continue proces. 

 


 

Greenlineyachts
Electric Ship Facilities heeft een eigen lijn sloepen ontwikkelt en gerealiseerd waarin we de kernfactoren van het groene varen bij elkaar gebracht hebben. Een romp met een uitstekende waterweerstand een efficiënte aandrijving we efficiënte vorm van voortstuwen. Dit hebben we in dit sloep concept gecombineerd met stabiliteit, onderhoudsarm het gehele jaar door gemakkelijk kunnen varen en zero emissie en stil varen met een grote actieradius.