Electric Ship Facilities
Energy and propulsion systems 

Commercial Ships

Rondvaart, binnenvaart ,visserij of short sea conceptueel is de gemeenschappelijke basis (nieuwe) emissie eisen, kosteneffectiviteit en beperkte downtime.   De rondvaart in Amsterdam wordt gestimuleerd om tot een zero emissie exploitatie over te gaan. Andere steden en of vaargebieden volgen. Minstens zo uitdagend is de beroepsvaart. Naast de druk van de emissie-eisen speelt hier ook de kostenreductie in de exploitatie een wezenlijke rol.

Met het ontwerpen, leveren en implementeren van een moderne elektrische, hybride of multigen oplossingen helpt Electric Ship Facilities uw onderneming aan een bedrijfszekere toekomst. Samen met u wordt er gekeken naar de mogelijkheden voor een effectieve totaal oplossing. Door in het ontwerp slim te combineren ontstaat er een efficiënt samenwerkend  systeem als basis voor de komende jaren! `

Er zijn vele mogelijkheden om via (incrementele) innovaties verbeteringen te bewerkstelligen. Gaat het om een alternatief voor het draaien van uw havenaggregaat, wilt u zero emissie varen of gaat het om een complete configuratie. Graag horen wij uw wensen, vragen, of ideeën. Neem contact op via de contactgegevens of via het onderstaand formulier, wij gaan graag in gesprek over de mogelijkheden.     


Onze aanpak  

Als  kennismaking stellen we op basis van uw algemene specificaties en of wensen een globaal advies op. De uitkomsten van de bespreking van het globaal advies zijn de start voor een go/no go voor het vervolg traject.

In het vervolg traject assisteren we waar nodig om een verdieping in de vaarprofielen en verbruiksprofielen te realiseren. Met deze basis ontwerpen we de eerste opzet voor de meest energie-efficiënte aandrijving, de gewenste faciliteiten en de bijbehorende energievoorziening.

Na een gedegen afstemming wordt deze opzet uitgewerkt tot een totale configuratie. In deze fase wordt ook het besturingssysteem ingericht. Voorwaarde voor het eindresultaat is dat alle beveiligingen en zekerheden geborgd moeten worden.

In het eindvoorstel houden we bij de uitwerking rekening met wie wat doet in de realisatie fase. Bent u als werf  de opdrachtgever of bent u eigenaar/opdrachtgever en wilt u de volledige implementatie uitbesteden? Wij leveren graag de componenten of doen u een passend voorstel voor de volledige uitvoering van het project.  


Informatie?